trappen zwevende trap moderne trappen trap hout landelijke trappen

Zoveel trappen, zoveel stijlen

Een trap is vaak het centrale element in je woning en bepaalt de uitstraling van je huis. Het is dan ook belangrijk om uitgebreid stil te staan bij de keuze van jouw ideale trap. In deze inspiratietip zetten we de belangrijkste trapstijlen op een rij.

Klassieke trappen

Een klassieke trap zal voor het grootste deel uit hout bestaan. Een metalen balustrade behoort veel minder tot de mogelijkheden wanneer je kiest voor een klassieke trap. Bij de productie van een klassieke trap wordt vaak gekozen voor Europees loofhout. Dat houttype is makkelijk te bewerken, waardoor het een dankbaar materiaal is voor de productie van traptreden, balustrades en leuningen.

 

 

Landelijke trappen

Met een landelijke trap ga je voor de Engelse stijl. Die staat synoniem voor romantiek en brengt lichtheid in je interieur. Die Engelse stijl wordt vaak doorgetrokken in de rest van je interieur, zodat je trap een mooie harmonie vormt met de rest van de inrichting. Lichte tinten en gezelligheid: meer is er niet nodig om van jouw woning een oord van ontspanning te maken.

 

 

Moderne trappen

Een moderne trap komt in heel veel nieuwbouwwoningen voor. En ook in renovatieprojecten blijkt een moderne trap vaak een cruciaal element. Er zijn heel wat mogelijkheden om jouw ideale moderne trap samen te stellen. Een combinatie van houten traptreden met een metalen balustrade? Of een zwevende houten trap naast een glazen wand? Het zijn maar twee van de vele opties die een moderne trap jou en je woning bieden. Met een moderne trap kies je voor een strak en minimalistisch design. En ook daarin heeft hout zeker een rol te spelen. De mooie combo’s tussen de verschillende materialen zorgen voor een stijlvol ontwerp waarin je trap altijd tot zijn recht komt.

Maak kennis met deze types van trappen.

Kiezen uit vele trappen

Een trap kiezen, doe je dus maar beter met het bredere interieurplaatje van jouw woning in het achterhoofd. Natuurlijk spelen ook jouw persoonlijke voorkeuren een belangrijke rol. Om een goed evenwicht te vinden tussen beide, is professioneel advies soms de beste optie. Laat je begeleiden bij je keuze door ervaren specialisten met kennis van zaken. Zo maak je de juiste keuze en staat je ideale trap binnenkort bij jou thuis te blinken.

trappen zwevende trap moderne trappen trap hout landelijke trappen
trappen zwevende trap moderne trappen trap hout landelijke trappen
trappen zwevende trap moderne trappen trap hout landelijke trappen
trappen zwevende trap moderne trappen trap hout landelijke trappen

Kijk: dit maakt
Schroons

Ontdek wat Schroons allemaal voor je creƫert.

Ontdek onze realisaties