schroons binnendeuren schrijnwerk schrijnwerkerij inbouwkasten

Over Schroons: generaties passie voor hout

Schrijnwerkerij Schroons uit Heist-op-den-Berg kijkt terug op een rijke geschiedenis van meer dan 100 jaar. Die stond en staat volledig in het teken van een passie voor hout.

Over Schroons: passie voor hout sinds 1918

Het is 1918 wanneer Lode Schroons in Baal, deelgemeente van Tremelo, een schrijnwerkerij opricht. Wanneer zijn zonen oud genoeg zijn, stappen ze mee in de zaak. Zoon Frans neemt de schrijnwerkerij over van vader Lode en verhuist ze naar Keerbergen.

 

 

Over Schroons: de derde generatie maakt haar opwachting

Net als hun vader Frans stappen ook zijn drie zonen mee in het bedrijf. Waar Schroons oorspronkelijk focuste op karrenbouw verschuift de aandacht meer en meer naar timmer- en schrijnwerk. Er worden ook personeelsleden aangenomen en schrijnwerkerij Schroons realiseert een mooie groei.

OVER SCHROONS: PASSIE VOOR HOUT SINDS 1918.

Over Schroons: wissel van de wacht

In 1979 wordt Frans’ zoon André zaakvoerder. Vanaf dat moment legt Schroons zich helemaal toe op de productie en plaatsing van buitenschrijnwerk. Daarnaast wordt ook binnenschrijnwerktrappen, binnendeuren en inbouwkasten – een alsmaar belangrijkere activiteit.

Schrijnwerkerij Schroons kijkt terug op een rijke geschiedenis van meer dan 100 jaar.

Over Schroons: verhuizing naar Heist-op-den-Berg

In 2007 rijpt het eerste plan voor een nieuwe bedrijfsvestiging in Heist-op-den-Berg. Twee jaar later maakt ook Jan, de oudste zoon van André, zijn intrede bij Schroons. Zijn ervaring als werfleider bij een bouwfirma blijkt zeer waardevol als bijdrage aan de groei van de schrijnwerkerij. In 2010 is het dan eindelijk zover: Schroons neemt zijn intrek in het gloednieuwe gebouw in Heist-op-den-Berg en investeert in de jaren die volgen in nieuwe en moderne machines en technieken. Als kers op de taart opent in 2016 ook de toonzaal de deuren. Zo slagen we erin om onze klanten een nog betere service te bieden.

 

Bij Schroons houden we meer dan 100 jaar passie voor hout en schrijnwerkerij elke dag opnieuw in ere. Tegelijk zetten we in op innovatie en een complete klantenservice.

Benieuwd wat Schroons voor jou betekent? 

 

Contacteer ons

schroons binnendeuren schrijnwerk schrijnwerkerij inbouwkasten
schroons binnendeuren schrijnwerk schrijnwerkerij inbouwkasten
schroons binnendeuren schrijnwerk schrijnwerkerij inbouwkasten
schroons binnendeuren schrijnwerk schrijnwerkerij inbouwkasten

Kijk: dit maakt
Schroons

Ontdek wat Schroons allemaal voor je creƫert.

Ontdek onze realisaties