hout kleuren beitsen houtkleur dekkende beitsen meubelstuk

Hout kleuren, dit zijn je opties

Hout staat garant voor een natuurlijke look. Maar wat sommige mensen misschien niet weten, is dat het ook mogelijk is om hout te kleuren. Zo slaag je erin om je woning een uniforme look te geven. In deze inspiratietip vertellen we je er alles over.

Waarom hout kleuren?

Hout kleuren, het is een optie die vaak nog te weinig bekend is, maar wel vele mogelijkheden in zich draagt. Dankzij de vele kwaliteitsproducten die op de markt zijn, kun je verschillende houtmaterialen een frisse kleur geven. Je trap in dezelfde houtkleur realiseren als je parketvloer? Het kan allemaal en zorgt ervoor dat je woning wordt ondergedompeld in één uniforme sfeer.

 

Hout kleuren: vele mogelijkheden

Of het nu gaat om een kast, tafel of bed: elk meubelstuk kan in een bepaalde kleur worden gezet. Dankzij het brede assortiment van standaard- en aanmaakkleuren is er voor ieder wat wils. Je kiest de kleur die je wenst op basis van het juiste verfbehandelingsproduct. Stel je dit zeker niet voor als een dikke laag verf over je houten meubelstuk, trap op vloer.

Hout kleuren opent de deur voor vele mogelijkheden.
Er zijn heel wat dekkende beitsen in omloop die ervoor zorgen dat de unieke textuur van het hout nog zichtbaar blijven doorheen de kleuring. Zo blijven nerven, barsten en alle karakteristieken van het hout mooi zichtbaar.

HOUT KLEUREN: WEET WAT JE DOET

Hout kleuren kan op industriële basis. Gespecialiseerde schrijnwerkerijen hebben alle knowhow in huis om meubelstukken op een professionele manier te kleuren. Het productieprocédé is hierop afgestemd en de juiste producten worden gegarandeerd ingezet. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag met producten die je in de doe-het-zelfwinkel vindt. Maar daar is het altijd de boodschap dat je goed moet weten waaraan je begint voor je start. Is het product dat je wilt gebruiken het beste voor de houtsoort die je gaat inkleuren? Weet je zeker dat het beoogde effect zo bereikt wordt? Wanneer je zelf de nodige kennis niet hebt, laat je dan zeker gericht adviseren door een professional. Zo vermijd je blunders die je meubelstukken onherroepelijk verminken.

hout kleuren beitsen houtkleur dekkende beitsen meubelstuk
hout kleuren beitsen houtkleur dekkende beitsen meubelstuk
hout kleuren beitsen houtkleur dekkende beitsen meubelstuk
hout kleuren beitsen houtkleur dekkende beitsen meubelstuk

Kijk: dit maakt
Schroons

Ontdek wat Schroons allemaal voor je creƫert.

Ontdek onze realisaties