ramen en deuren houten ramen houten deuren buitenschrijnwerk nieuwe ramen

Zo kies je de beste ramen en deuren

Nieuwe ramen en deuren kiezen, is een uiterst belangrijke aangelegenheid. Je besluit immers niet elke dag om nieuw buitenschrijnwerk te kopen. In deze inspiratietip ontdek je hoe jij de beste keuze maakt.

Ramen en deuren kiezen: materiaal

De eerste belangrijke vraag die jij jezelf moet stellen wanneer je nieuwe ramen en deuren wil kiezen: welk materiaal selecteren? Je hebt verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Zo kun je gaan voor houten ramen en deuren. Die zijn oerdegelijk, isolerend en bieden je de kans om je buitenschrijnwerk op tijd en stond van een nieuw laagje verf te voorzien. Die optie heb je natuurlijk niet wanneer je kiest voor aluminium, staal of pvc.

 

Ramen en deuren kiezen: beglazing

Een andere belangrijke factor wanneer je nieuwe ramen en deuren kiest, is de beglazing. In tijden waarin het klimaatvraagstuk meer dan ooit prominent op de voorgrond staat, doe je er meer dan goed aan om te opteren voor glas met een zo hoog mogelijke isolerende werking.

Zo ga je de juiste ramen en deuren kiezen.
Zo hou je de koude langer buiten en de warmte langer binnen. Dat voel je uiteraard aan je energiefactuur, en je draagt je steentje bij tot een evenwichtiger klimaat. De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in een U-waarde. Hoe lager dat cijfer ligt, hoe beter de beglazing isoleert. Hou hiermee dus zeker rekening als je nieuwe ramen en deuren gaat kiezen.
Met deze tips kies je de juiste ramen en deuren.

Ramen en deuren kiezen: premies jagen

Nieuw buitenschrijnwerk vraagt om een aanzienlijke investering. Door de betere energiescore zorgt kiezen voor nieuwe ramen en deuren er dan wel voor dat je energiefactuur verlaagt. Maar op het einde van de rit sta je wel voor een aardig kostenplaatje. Het is dan ook mooi meegenomen als je een deel van je investering kunt recupereren. Dat kan onder de vorm van een aantal energiepremies die de overheden voorzien voor wie ervoor in aanmerking komt.

 

Het loont dus meer dan de moeite om bij het kiezen van je nieuwe ramen en deuren ook alvast even te peilen naar de mogelijke premies waarop jij recht hebt. Vaak hangt de hoogte van het premiebedrag af van de mate waarin het buitenschrijnwerk en de beglazing voldoende isoleert. Wil je dus op een verstandige manier een keuze maken?

Zorg er dan voor dat je alle puzzelstukken al op voorhand in handen hebt. Zo leg je gegarandeerd de juiste puzzel. En die levert je gegarandeerd ramen en deuren op waarvan je nog jarenlang geniet.
ramen en deuren houten ramen houten deuren buitenschrijnwerk nieuwe ramen
ramen en deuren houten ramen houten deuren buitenschrijnwerk nieuwe ramen
ramen en deuren houten ramen houten deuren buitenschrijnwerk nieuwe ramen
ramen en deuren houten ramen houten deuren buitenschrijnwerk nieuwe ramen

Kijk: dit maakt
Schroons

Ontdek wat Schroons allemaal voor je creƫert.

Ontdek onze realisaties