trap trap schuren vernis trap trap huis trap bijwerken

Je trap onderhouden doe je zo

Je trap vormt het hart van je woning. Het is een pronkstuk waarvan je liefst nog vele jaren geniet. Je doet er dan ook goed aan om je trap zorgvuldig te onderhouden. In deze inspiratietip leggen we uit hoe je dat het best aanpakt.

Trap onderhouden? Controleer geregeld

Je trap is dan wel een stijlelement in je huis, maar wordt ook enorm vaak belopen door al wie er woont. De ene gaat rustig naar boven en beneden terwijl de jeugd vaak wat enthousiaster te werk gaat. Na verloop van tijd kan het al eens gebeuren dat er ergens sporen van slijtage opduiken. Als je die snel genoeg aanpakt, vermijd je dat je trap er al te afgeleefd gaat uitzien. Je trap plaatselijk bijwerken en zo goed onderhouden kost dan ook niet zoveel moeite.

 

Trap onderhouden zonder water

Ligt er stof of vuil op je traptreden? Dan haal je die best weg met een lichte stoffen doek die je zeker niet nat maakt. Vocht is de grootste vijand van je houten trap. Maak je de trap toch schoon met een natte doek? Dan dreigt het vocht in het hout te dringen en de traptreden te vervormen, uit te zetten of zelfs te verkleuren. Begin zeker ook niet te schuren met een schuurspons in een poging om je trap goed te onderhouden. Want de krassen die zo ontstaan, krijg je nog maar heel moeilijk verwijderd.

 

Trap onderhouden met de juiste producten

Om de twee jaar heeft je trap nood aan een uitgebreidere onderhoudsbeurt. Daarvoor maak je best gebruik van een olie of vernis die geschikt is voor de houtsoort waaruit jouw trap is gemaakt. Twijfel je over welk product je daarvoor het best gebruikt? Laat je dan zeker deskundig adviseren. Zo ben je zeker dat je de goede behandeling toepast.

 

Vandaag zijn er heel wat goede oliën en vernissen op de markt die ervoor zorgen dat je trap er weer geweldig uitziet. Niets is zo deprimerend als een recente trap die er na enkele jaren dof en versleten uitziet. Daarom doe je er dus zeker goed aan om de onderhoudsbeurten niet over te slaan. Zo geniet je gegarandeerd van een trap die je nog jarenlang plezier bezorgt en een stijlvol element in je woning vormt.

Ga voor een correct onderhoud van je trap.
trap trap schuren vernis trap trap huis trap bijwerken
trap trap schuren vernis trap trap huis trap bijwerken
trap trap schuren vernis trap trap huis trap bijwerken
trap trap schuren vernis trap trap huis trap bijwerken

Kijk: dit maakt
Schroons

Ontdek wat Schroons allemaal voor je creƫert.

Ontdek onze realisaties