buitenschrijnwerk vernis houten ramen houten deuren houtbeits

Behandel je buitenschrijnwerk goed

Houten ramen en deuren vormen een mooie meerwaarde voor je woning. Het zou dan ook zonde zijn, mocht het buitenschrijnwerk vroegtijdig te kampen krijgen met vochtkringen of barsten. Dit vermijd je door je buitenschrijnwerk goed te behandelen. Hoe je dat doet, lees je in deze tip.

Buitenschrijnwerk vergrijst

Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt: hout dat onvoldoende of niet wordt behandeld, vergrijst na een tijd. De weersomstandigheden en wisselende temperaturen maken dat het hout reageert en dus grijzer wordt. Vele mensen vinden dat effect net mooi omdat het hun woning een mooie authentieke look schenkt. Maar die vergrijzing is niet altijd goed voor je buitenschrijnwerk. Met de juiste behandeling bereik je dat effect ook, maar ben je zeker van een uiterst lange levensduur van je houten ramen en deuren.

 

 

Hoe behandel je je buitenschrijnwerk?

Er zijn heel wat hoogwaardige houtbehandelingsproducten op de markt die een duurzame behandeling van je houtwerk garanderen. Zo heb je de keuze tussen een transparante vernis of houtbeits die het natuurlijke uitzicht van je houten ramen en deuren verzekert, maar er als het ware een beschermende film over legt. Die zorgt ervoor dat weersomstandigheden zoals vocht en temperatuur geen invloed hebben op de staat van je hout.

 

Hou je van een mooie kleur op je buitenschrijnwerk? Dan is een dekkende beits vast iets voor jou. Die producten laten je toe om je buitenschrijnwerk te schilderen in de kleur die jij verkiest en die de volledige look van je woning mee bepaalt. Maak je vooral geen zorgen, want de houtstructuur met natuurlijke nerven blijft ondanks de kleurlaag nog perfect zichtbaar.

 

 

Buitenschrijnwerk behandelen met verstand

Zoals alles in het leven, ga je bij het behandelen van je buitenschrijnwerk best met kennis van zaken van start. Laat je deskundig adviseren voor het gebruik van de juiste producten voor de behandeling van je houten ramen en deuren.

Met deze behandeling verzeker jij je buitenschrijnwerk van een zorgeloze toekomst.
Want het zou zonde zijn, mocht de kwaliteit ervan lijden onder een onaangepaste behandeling met de verkeerde producten. Zo dreig je het omgekeerde effect te bereiken van datgene dat je beoogt: je buitenschrijnwerk langer in een opperbeste staat houden.
buitenschrijnwerk vernis houten ramen houten deuren houtbeits
buitenschrijnwerk vernis houten ramen houten deuren houtbeits
buitenschrijnwerk vernis houten ramen houten deuren houtbeits
buitenschrijnwerk vernis houten ramen houten deuren houtbeits

Kijk: dit maakt
Schroons

Ontdek wat Schroons allemaal voor je creƫert.

Ontdek onze realisaties