Zolderafwerking: dé troef in huis

De zolderruimte wordt vaak gebruikt als opslagruimte. Maar met de hulp van een specialist in zolderafwerking tover je deze ongebruikte ruimte om tot een extra slaap- of werkruimte die je huis een echte meerwaarde biedt. Ontdek er alles over in deze inspiratietip.

Waarom zolderafwerking?

Jouw noden en die van je gezin veranderen wel eens in de loop der tijd. Beschikt je huis over drie slaapkamers, maar beslissen jullie toch om voor een vierde kind te gaan? Dan kan zolderafwerking hier de oplossing bieden. Een specialist ziet meteen of jouw zolderruimte kan omgebouwd worden tot een volwaardige slaapkamer. Daarvoor zijn vaak een aantal ingrepen nodig. Zo kan het noodzakelijk zijn om het houten dakgebinte aan te passen, zodat het niet langer in de weg hangt en de ruimte helemaal opengetrokken kan worden. Daarnaast zit je op een zolderverdieping met een hellend dak met een enkele beperkingen. Een standaardkast zal meestal niet ingepast kunnen worden. In dat geval loont het de moeite om een kleerkast op maat te laten maken door een schrijnwerker. Die neemt uiterst nauwkeurig alle maten op en zorgt zo voor de maximale benutting van de beschikbare ruimte. En zo word je ook niet geconfronteerd met verloren oppervlakte.

 


Zolderafwerking als antwoord op thuiswerk

Meer en meer mensen krijgen van hun werkgever de gelegenheid om thuis te werken. Maar wat als je veroordeeld bent om te werken aan de keukentafel? Daar word je te pas en te onpas gestoord door je medebewoners die door het huis en de keuken lopen. Dan kan een aparte bureauruimte soelaas bieden. Met een gerichte zolderafwerking verander je die ongebruikte ruimte in je huis relatief makkelijk om in een handig bureau waar je ongestoord kunt werken. Zo is thuis werken niet langer gelijk aan gestresseerd werken, maar ben je perfect in staat om jezelf af te zonderen en te focussen op je dagtaken.

Hoe pak je zolderafwerking aan?

Wil je werk maken van de afwerking van je zolderruimte? Schakel dan altijd ervaren experts in. Die hebben de nodige knowhow op technisch vlak en kunnen je perfect adviseren over het te volgen verbouwingstraject.

 

Denk bovendien ook goed na over de invulling van de zolderruimte. Door de specifieke vorm met een hellend dak is het meer dan zinvol om voor maatwerkmeubelen te gaan. Zo gebruik je de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk en kijk je achteraf terug op een geslaagde zolderafwerking.

Kijk: dit maakt
Schroons

Ontdek wat Schroons allemaal voor je creëert.

Ontdek onze realisaties